КАРТКА ДОКУМЕНТА

Розпорядження міського голови №384/08.05.2009

Тип документу

Розпорядження міського голови

Ідентифікаційний номер

490E13C1-95E3-4298-AD3E-57274CC6F498

Номер рішення

384

Версія

1

Мова інформації

Українська

Формат набору данних

Формат стиснення

Розпорядник інформації

Відповідальна особа

Email відповідальної особи

Зміст документу

Ключовi слова:

Перше оприлюднення

03.06.2009

11:24

Останні зміни

26.08.2016

13:44

Дата прийняття

03.06.2009

Частота оновлення

Щоразу при оновленні

У зв’язку з настанням весняно-літнього періоду, з метою покращення культури обслуговування споживачів та покращення умов відпочинку громадян і гостей міста, а також з ціллю вжиття відповідних запобіжних заходів щодо збереження здоров’я людей, забезпечення стабільної епідеміологічної ситуації та недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових токсикоінфекцій та епідускладнень з холери, своєчасного проведення протиепідеміологічних заходів, керуючись ст.ст. 30,31,42 Закону України «Про місцеве самоврядування В Україні»,

1. Зобов’язати власників об’єктів торгівлі та ресторанного господарства м. Іллічівська незалежно від їх форм власності, які проводять підприємницьку діяльність на території Іллічівської міської ради:
1.1 Привести у задовільний стан території, прилеглі до об’єктів підприємництва, приміщення, технологічне та холодильне обладнання, системи водопостачання, водовідведення та вентиляції об’єктів торгівлі та ресторанного господарства.
1.2 Не допускати до роботи працівників, які не пройшли у встановлені законодавством строки спеціального медичного огляду;
1.3 Забезпечити працівників, які обслуговують споживачів на об’єктах торгівлі та ресторанного господарства, спеціальним одягом та нагрудним знаком (бейджиком), на якому повинна бути відображена посада, прізвище, ім’я та по батькові працівника;
1.4 Не допускати сторонніх осіб, за винятком представників державних контролюючих органів (з обов’язковим використанням спеціального санітарного одягу), до приміщень, в яких зберігаються, проходять технологічну або термічну обробку продукти харчування.
1.5 У строк до 20.05.2009 р.:
- забезпечити установку електричних водонагрівачів (бойлерів) для безперебійного гарячого водопостачання об’єкту підприємництва в достатній кількості незалежно від місця розташування об’єкту підприємництва;
- забезпечити об’єкти підприємництва спеціальними контейнерами для збору харчових відходів і побутового сміття та укласти з відповідними підприємствами угоди про їх вивезення;
- забезпечити об’єкти роздрібної торгівлі, в яких проводиться реалізація продовольчих товарів, необхідним запасом пакувальних матеріалів;
- узгодити з Центральною СЕС на водному транспорті строки проведення санітарних днів з виконаннями заходів по дезинфекції, дезінсекції та дератизації.
1.6 Дотримуватись погодженого з органами санітарного нагляду асортименту продуктів харчування, які реалізуються.
1.7 Приймати до реалізації від постачальників харчові продукти при наявності документів, які засвідчують їх якість.
1.8 Забезпечити реалізацію хлібобулочних виробів у відділах самообслуговування тільки в упакованому вигляді;
1.9 Приймати до реалізації продукти швидкого псування за наявності у достатній кількості необхідного холодильного обладнання в місцях зберігання продукції і безпосередньо в місцях її реалізації;
1.10 Зберігати на об’єктах торгівлі та ресторанного господарства необхідні сертифікати (ярлики, етикетки) та інші документи, що посвідчують якість продуктів харчування: час та дату виготовлення продукції, температуру зберігання, кінцевий строк реалізації (до кінця реалізації продукції).

2. Дозволити суб’єктам підприємницької діяльності:
2.1 За відсутності на об’єктах виїзної торгівлі умов для миття стаканів та іншого столового посуду здійснювати продаж прохолодних напоїв, закусок, кулінарних виробів з використанням одноразових стаканів та одноразового посуду або на прохання покупця – відпускати продукцію в його чистий посуд;
2.2 Здійснювати виносну торгівлю на території міських ринків, міського пляжу, на підприємствах, в установах і організаціях готовими до вживання пиріжками, чебуреками, іншими кулінарними виробами (з начинкою обмеженого строку зберігання), виготовленими тільки в стаціонарних, обладнаних згідно з вимогами СЕС об’єктах. Реалізацію вказаної продукції проводити працівникам, які мають санітарну книжку з пройденим медичним оглядом, забезпечені спеціальним одягом та нагрудним знаком (бейджиком), на якому повинна бути вказана посада, прізвище, імя та по батькові працівника і назва суб’єкта підприємництва при наявності документу, що посвідчує місце та час виготовлення продукції;
2.3 Розміщення біля своїх стаціонарних об’єктів торгівлі та ресторанного господарства спеціалізованого холодильного обладнання та спеціальних ємкостей при наявності відповідного дозволу виконкому Іллічівської міської ради та узгодження органів санітарного нагляду. Розміщення за наявності необхідних узгоджень опломбованих спеціалізованих ємкостей для реалізації прохолодних напоїв на розлив (квасу) на майданчиках з твердим покриттям на відстані більше 6 метрів від проїзної частини доріг та вулиць.
2.4 Реалізацію на території міських ринків та у дворах на майданчиках з твердим покриттям розливного пастеризованого молока з опломбованих спеціальних цистерн за наявності необхідних узгоджень виконавчого комітету Іллічівської міської ради та Центральної СЕС на водному транспорті, ветеринарного посвідчення, санітарного одягу, медичного нагляду та санітарного паспорту на автотранспорт (обов’язкова наявність на місці торгівлі пам’ятки про недопустимість споживання молока без термічної обробки);
2.5 Реалізацію «снулої» риби в кризі та живої риби з ємкостей з проточною водою на території міських ринків та в спеціально відведених місцях за наявності необхідних узгоджень та довідок про лабораторні дослідження (окремо – на холеру) води з водойму, в якому було виловлено рибу;
2.6 Реалізацію на територіях міських ринків та в стаціонарних об’єктах торгівлі риби, рибних та м’ясних напівфабрикатів, курячих та інших пташиних стегенець, молочнокислої продукції з обов’язковим використанням холодильного обладнання.




3. Заборонити суб’єктам підприємницької діяльності та фізичним особам:
3.1 Виготовлення та реалізацію кондитерських виробів з білковими та масляними кремами;
3.2 Реалізацію на території міських ринків без погодження з органами санітарного нагляду:
- кулінарних виробів домашнього виготовлення: напівфабрикатів (пельменів та вареників), пиріжків та чебуреків;
- кондитерських та кремових виробів;
- засолених та маринованих грибів, салатів домашнього виготовлення;
- м’ясних, ковбасних та рибних виробів домашнього виготовлення.
3.3 Торгівлю продуктами харчування:
- з автомашин та автопричепів, які не мають санітарного паспорту;
- з землі та інших необладнаних для торгівлі місцях;
- молоком в пластикових пляшках;
3.4 Використання музичної апаратури у відкритих приміщеннях з 22.00 години до 8.00 години, а в закритих приміщеннях – при наявності перевищення звукової чутності за межами об’єкту торгівлі (ресторанного господарства);
3.5 Поповнення об’єктів підприємництва, розташованих в житлових багатоповерхових будинках, запасами продовольчих та непродовольчих товарів з 23.00 години до 6.00 години.

4. Персональну відповідальність за порушення санітарних норм і правил на об’єктах торгівлі та ресторанного господарства покласти на власників (керівників) підприємств торгівлі, ресторанного господарства та міських ринків.

5. Іллічівському МВ УМВС активізувати роботу щодо недопущення торгівлі на території міста без відповідних дозволів виконкому Іллічівської міської ради та ліквідації стихійних (несанкціонованих) місць торгівлі на вулицях і у дворах міста.

6. Адміністрації міських ринків, міському відділу УМВС України в Одеській області, Центральній СЕС на водному транспорті забезпечити безумовне виконання вимог пунктів 1-5 цього розпорядження.

7. Дане розпорядження опублікувати в міській газеті «Чорноморський маяк».

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови Галімова С.І., відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів виконкому Іллічівської міської ради (Олійник В.М.).




Міський голова В.Я. Хмельнюк

Відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації” публічна інформація у формі відкритих даних (відкриті дані) оприлюднюється для вільного та безоплатного доступу до неї. Відкриті дані дозволені для їх подальшого вільного використання та поширення. Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, зокрема в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту відкриті дані з обов’язковим посиланням на джерело їх отримання. Умовою будь-якого подальшого використання відкритих даних є обов’язкове посилання на джерело їх отримання (у тому числі гіперпосилання на веб-сторінку відкритих даних розпорядника інформації).

ПНВТСРЧТПТСБНД
    Опитування

    Нажаль зараз немає активних опитувань

    Тут ви можете подивитися результати минулих опитувань